Mikä ihmeen Spiraalistabilaatio?

Onko sinulla skolioosia, välilevyongelmia, huono ryhti tai muuten selkä kipeä?

Vaikka olenkin Pilates-ohjaaja ja fysioterapeutti, niin yllätys, yllätys saan tehdä oman kehon kanssa töitä päivittäin, jotta se voi hyvin. Välillä tämä tarkoittaa lepoa ja ihan vain pilvien ihailua kävelylenkillä, välillä mielellään hyvin systemaattista ja fysiologisesti oikein suoritettua treeniä ja tietenkin tanssia. Istun päivittäin automatkoilla ja istun myös aika usein koneella tai kyhjötän nojatuolissa läppäri sylissä ihmeellisissä asennoissa, joten selkä tarvitsee hyvää ja oikeaoppista huoltoa.

Ollessani ekalla luokalla lääkäri totesi, että selässäni on ”paha mutka” ja siellä on myös 10cm pituinen lautamainen pätkä, joka ei liiku mihinkään. Sain ohjeen mennä lääkintävoimistelijalle ja minun piti kertoa asiasta vanhemmille. Pienessä 7-vuotiaan päässä ajattelin, että joku ilkeä täti antaa minulle lääkkeitä ja vääntelee selkää niin että sattuu, joten vanhemmille tarkoitettu lappu jäi antamatta, jos edes sellaista sain.
17 vuotta myöhemmin olin valmistunut fysioterapeutiksi eli lääkintävoimistelijaksi, joten tässä sitä ollaan, rakastan kaikkea mikä liittyy kehoon ja hyvinvointiin. Onneksi en väännä ketään ikävästi, vaan toivon mukaan ohjaan lempeästi ja jatkuvasti etsin uutta.

Viimeisin rakkauteni kohde on Spiraalistabilaatio 💕

Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneet lääkärin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Yhtenä päätavoitteena on koko kehon optimaalinen liikesuoritus spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla.

Tiina Arrankoski näyttää lihaskalvolinjojen kulkusuuntaa

Metodin pohjana on laaja spiraali- ja vertikaaliketjujen tutkimustyö, johon Smisek on perehtynyt viimeiset 30 vuotta. Tähän mennessä on selvitetty yli 50:en lihasketjun anatomia ja toiminta niin itsenäisenä lihasketjuna kuin osana toiminnallisia liikkeitä.

Vatsalihaskorsetin ja pakaralihasten aktivoinnin merkitys korostuu kaikissa harjoituksissa. Harjoitukset tehdään kuminauhojen ja osittain myös sauvojen avulla. Harjoittelu tapahtuu pääosin pystyasennossa, mutta sitä voidaan tehdä myös istuen. Näin ollen harjoittelu soveltuu liikkumisen kehittämiseen niin urheilijoille, kuntoilijoille kuin kuntoutujillekin.

Suomessa metodi on saanut innostuneen vastaanoton ja sen avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Spiraali stabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkärangan nikamien väliin. Treenin jälkeen olo on kevyt, ryhdikäs, pidennetty ja kannatettu.

Tiina Arrankoski on Spiralstabilization menetelmän vastaava kouluttaja Suomessa.

Missä voi harjoitella?

Liikkeitä voi tehdä seisten, istuen ja tässä ollaan toispolviseisonnassa kuminauhojen kanssa

Jos asut Nummelassa tai lähiseudulla, niin tervetuloa treenaamaan Spiraalistabilaatio-kurssille sunnuntai iltaisin klo 17.45-18.45 alkaen 5.1-31.5.2020. Huom! Paikkoja on rajoitetusti. Kortin Spiraalistabilaatio tunneille voit ostaa täältä.

Starttikurssi on la 4.1 klo 11.00-13.00 Kenttälän salissa, huom. paikkoja max 5 hlöä.

https://holvi.com/shop/Iloajavoimaa/

Mitkä maksuvälineet käy?

Pankkikortti, luottokortti, käteinen, Smartum setelit&mobilepay, ePassi, Edenred ja Ticket Virike sekä verkkokauppa ylläolevasta linkistä ja erikseen sovittaessa osamaksu.

 

Miten saavun Kenttälän salille?

Osoite: Peräsimentie 8, 03100 Nummela

Mitä välineitä tarvitaan?

Ainut mitä tarvitaan on kuminauha, lisäksi tunnilla voidaan käyttää keppejä ja erikoismattoa, joka sopii hyvin polviongelmista kärsiville.

Lisäkysymykset: ilona.kauppinen@gmail.com tai 040-5245 369

Ryhdikästä, kivutonta ja kannateltua oloa!