Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaushieronta auttaa naista rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti. Lapsi jakaa kohdussa ollessaan äidin tuntemukset, minkä vuoksi olisi tärkeää, että äidin mieli olisi levollinen. Hoidossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti äidin tunteet, henkinen mielentila sekä fyysiset oireet.

Raskaushieronnassa käytetään body cushion -tyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi.

 

90 minuutin raskaushieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin. Käytän hoidossa luomuhierontaöljyä, joka ravitsee äidin ihoa. Äidin vatsan alue hierotaan myös ja kohdussa oleva vauva huomioidaan koko hoidon ajan.

60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin. Esimerkiksi, jos alaraajoissa on turvostusta, voidaan hieronnassa keskittyä alaraajojen lymfahierontaan yhdistäen jalkapohjien lymfapisteet sekä avata lymfakiertoa myös yläkehosta ja lisäksi ohjata äidille syvää hengitystä, mikä vaikuttaa myös lymfakiertoa lisäävästi. Tai esimerkiksi keskittyä selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Synnytyksen jälkeinen hieronta 60 tai 90 min

Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä siltä tuntuu. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat niskahartiaseutu ja alaselän/lantion alue. Niskahartiaseudun alueelle voi tulla jännityksiä imetysasennoissa sekä vauvan kantamisesta.Mikäli vatsamakuuasento ei tunnu hyvältä synnytyksen jälkeen, voidaan äiti hoitaa kylkimakuuasennossa miellyttävillä raskaushieronta-asentotyynyillä.  Hoitoihin voit ottaa vauvan mukaasi!

Raskaushieronnan hyötyjä

  • Vähentää stressiä ja autaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä.
  • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
  • Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia.
  • Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.
  • Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta.
  • Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin.
  • Valmistaa äitiä kohtaamaan vauva rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä.
  • Auttaa kehittämään kehonhallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen.
  • Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua.
  • Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista.