Pilates & Spiraalistabilaatio esittely

Pilates-menetelmä on ympäri maailmalla tunnettu ja arvostettu menetelmä, jonka tavoitteena on parantaa selkärangan liikkuvuutta, ryhtiä, lihastasapainoa vahvistaen heikkouteen taipuvaisia lihaksia ja pidentäen kireyteen taipuvaisia lihaksia mielen hallintaa unohtamatta. Säännöllinen harjoittelu parantaa kehosi voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainon hallintaa. Lihaksesi vahvistuvat tukemaan selkärankaasi ja niveltesi liikkeitä tasapainoisesti. Lihaskalvoverkostosi nesteytyy, energiatasosi nousee ja tietoisuus kehostasi lisääntyy huomattavasti. Tapasi liikkua vapautuu, rentoutuu ja muuttuu pysyvästi paremmaksi.

Spiraali Stabilaatio on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneet lääkärin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Yhtenä päätavoitteena on koko kehon optimaalinen liikesuoritus spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla. Metodin pohjana on laaja spiraali- ja vertikaaliketjujen tutkimustyö, johon Smisek on perehtynyt viimeiset 30 vuotta. Tähän mennessä on selvitetty yli 50:en lihasketjun anatomia ja toiminta niin itsenäisenä lihasketjuna kuin osana toiminnallisia liikkeitä.

Vatsalihaskorsetin ja pakaralihasten aktivoinnin merkitys korostuu kaikissa harjoituksissa. Harjoitukset tehdään kuminauhojen ja osittain myös sauvojen avulla. Harjoittelu tapahtuu pääosin pystyasennossa, mutta sitä voidaan tehdä myös istuen. Näin ollen harjoittelu soveltuu liikkumisen kehittämiseen niin urheilijoille, kuntoilijoille kuin kuntoutujillekin.

Suomessa metodi on saanut innostuneen vastaanoton ja sen avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkärangan nikamien väliin. Treenin jälkeen olo on kevyt, ryhdikäs, pidennetty ja kannatettu.

Nummelassa voi treenata su klo 17.45-18.45 Tanssistudion vieressä Kenttälän salissa. Paikkoja tunnille on rajoitetusti. Kortteja on kevätkaudelle 2020 verkkokaupassa 14x ja 10x kortteja. Paikka on Kenttälän sali Peräsimentie 8, 03100 Nummela. Maksuväineinä käy myös Smartum, ePassi, Edenred ja Ticket Virike, mutta ilmoita niistä erikseen, ne eivät käy verkkokaupassa.
Verkkokauppaan pääset tästä:
Lisätiedustelut: ilona.kauppinen@gmail.com tai 040-5245 369